Wednesday, January 16, 2008

Grrrrrrrrr

Húúú de fel tudnak húzni a gusztustalan korrupt emberek! Hajtják a semmit, (most mérgemben majdnem azt írtam, hogy keverik a sz*rt) mert állandó bizonyítási kényszerük van, hogy ők mennyire fontosak, és főleg, hogy mennyire jogosan gombolnak le pénzeket mindenféle helyekről. Mert nekik közük van hozzá. Mert nekik látni kell. Nekik muszáj felügyelni. Szükséges az engedélyük. Amit meg is adnak, ha elég jól meg lesz fizetve. Komolyan mondom, az ötvenes évek horrorisztikus történeteiből hallani ilyesmit! Van ugye a besúgó, aki pénzt kap azért, hogy besúgjon, így be is súgja a megfelelő hatóságnak a nem is létező problémát, amit a megbízója kitalál. A hatóság jön, lát, és győz, mert tudja, hogy az övé az utolsó szó, akkor is, ha nincs probléma. Miért? Csak. Mert ő a hatóság. És mint olyan, ő nagyon fontos, neki még fontosabb jogszabályokat kell betartania és betartatnia. Ja, hogy azok amúgy is be vannak tartva? Nem baj. Azért ő ajánl valakit, aki majd jó pénzért megoldja a nem létező problémát. Ez a valaki persze, tudjuk jól, a besúgó megbízója. És mivel szép pénzt kap azért, hogy megkeresse a lehető legkacifántosabb megoldást a nem-is-problémára, ő fizeti ki a besúgót is, és a hatóságot is. Ez aztán az összmunka. De nevezhetném akár maffiának is. És tehetetlenek vagyunk.
Mennyi idő, mennyi pénz, mennyi mellébeszélés, mennyi fölösleges kör!
Azt mondja a Poszi, engedjem el. Ne engedjem, hogy az én problémám legyen. És Poszinak igaza van. De azért csak felháborodhatok legalább egy kicsit, nem?


Corruption drives me oh so mad. When people create non-existent problems so that they can solve them for a nice chunk of cash. They are ever so small, so they work real hard trying to prove how important they are. How important their role is in a matter that was never their business at all. It reminds me of the horror stories from the 50’s. There’s the squealer, who squeaks on someone for some non-existent matter created by his mandator, informs the authorities. There is of course no real issue, however, the authorities suggest someone, who will develop a difficult-enough sounding fake solution for the non-existent problem for a respectable amount of money. We all know very well that this someone is the mandator of the denouncer and that the 3 of them will share the money he gets for the fake solution. What a teamwork, hey? Or should I call it mafia? Anyhow, we don’t have much to do against it. It’s disgusting and very frustrating. How much stolen time and money, how much crap and evasion!
My friend, Poszi tells me to let go. To take it easy. To not make it my own problem. And I know he’s right. But I can still be at least a bit outraged, no?

2 comments:

  1. Anonymous2:19 AM

    Küldök egy nagy ölelést! :-*

    ReplyDelete
  2. Köszönöm... az mindig jól jön :-).

    ReplyDelete