Wednesday, July 15, 2009

Piros kabát / Red coat

No, hát most már tényleg nagyon régen írtam. Nem mintha nem lenne miről. Éppen hogy a bőség zavarában nem is tudom, mi a legérdekesebb. Ami belül történik, vagy ami kívül. Kívülről: három hete itt volt Apka (te jó ég, azóta nem írtam egy sort se!!!), és igen jót mulattunk. Volt ugye a péntek este, aztán először egy koncerten roptuk, utána pedig egy karaoke bárban kötöttünk ki (véletlenül…), ahol Apka elénekelte a dzsigolót és igen nagy sikere volt, csak nem hiszi el.
Aztán a következő hétvégén, ami kettővel ezelőtt volt, nagyon kalandos hétvégénk volt, melynek során rengeteg nagy felfedezést tettünk. A hétvége alakulásában fontos szerepet játszott egy defekt, melyet kalandos vonatút követett, majd 30 km tekerés a Somogyi dombságban, hegynek fel. De minek. Talán, hogy megint megállapítást nyerjen, hogy a kutyák gyakran sokkal jobb fejek, mint a gazdáik. Láttam végre, milyen egy ösztönpróba, amikor a kis pulik, pumik, mudik, francia pásztorkutyák, meg az a nagy fekete, ami időnként a Klauzál téren szokott sétálni, bemutathatják tudományukat. Az nagy élmény volt. Viszont a társaság és a szállás valami rémálom volt. Úgyhogy hála a bérelt bicajoknak újabb kerekezés következett, hihetetlen helyeken át, majd pedig a Krisna völgyben pihentünk meg. Roppant fílinges a Krisna völgyben lenni Sabeszkor… És persze a helyszín megint jó sok elmélkedésre adott okot, a vallásokkal és a hittel kapcsolatban, amiről nem most fogok írni, hanem egy következő bejegyzésben, mert kicsit hosszabb lesz. Talán. Ha össze tudom szedni a mindenféle kavargó gondolataimat.
Aztán az elmúlt hétvégén otthon voltam, ahol majdnem elmentünk a Bányába, de inkább füvet nyírtam, valamint beruháztam egy piros átmeneti kabátba. Úgy örülök, hogy van egy piros kabátom. Még sose volt nekem ilyen.
Aztán még az is van, hogy lesz Nyeső Marinak 2 azaz kettő darab lemezbemutató koncertje, ahol kórustag leszek, ami szerintem hűha.


It’s been ever so long again since my last post… so many things happened, I don’t even know where to start. Inside or out. Let’s see the outside, that seems to be easier:
My Dad was here 3 weeks ago (that’s how long I didn’t write for…), and we had a great time together. There was a Friday night meal, and the next day we went to a concert first, then continued in a karaoke bar, where he sang “I’m just a gigolo” and he was very good he just doesn’t believe me.
The following weekend, which was 2 weeks ago, was very exciting and challenging. We biked a lot up hill, saw sheepdogs in action, which was very interesting and I’ve always wanted to see how they work. Due to the fact that the dogs were much nicer than their keepers; and to the terrible accommodation we got back on out bikes and ended up in the Krishna village. It was very special to spend Shabbos in the Krishna village… Had a good chance to think and talk about religion, faith, belief, and other easy and light issues. This weekend made me realize some things, about those I will write another time if and when I can get my thoughts and my action together.
And finally this past weekend I was home. Almost had a night out and cut the grass the next day. And got a red coat. I never had a red coat before and I am very happy I have one now.
Last but not at all least – my guitar teacher, Nyeso Mari asked me to be in the choir for 2 of her concerts, which is quite a biggie for me. Yay.

No comments:

Post a Comment