Monday, November 09, 2009

Virus?

Mostanában a csapból is influenza folyik.
Nem igazán tudom hova tenni az egészet, mert annyi minden kering pro és kontra.
Mert persze van, akinek mindenképp hasznos az oltás, de az a tömeghisztéria, ami van, kicsit túlzásnak tűnik. Az orvosok véleménye is megoszlik, ha jól tudom.
Engem az egészből az bosszant a legjobban, hogy ugye régebben az emberekkel meg lehetett vetetni minden sz*rt, ha kellőképp reklámozták, hogy mindenképp egyél ilyen meg olyan joghurtot és ilyen meg olyan farmered legyen, és akkor tutira csodaszép leszel és boldog. Na ez az, ami nem hat már annyira, mert ugye válság van. De az emberek zsebéből meg mégis ki kell húzni a pénzt valahogy. Erre mit mondanak? Hát hogy mindenképp vedd meg az oltást, különben halálnak halálával halsz, aztán akkor nézegethetsz. Ettől meg azért megijednek az emberek, és mennek a kis kuporgatott pénzükből oltatni a családot ha kell, ha nem, mert meghalni azt persze senki se szeret.
Szóval nemtom. Meghalni én sem szándékozom, mert van még egy kis dolgom ebben az életben. De azt gondolom, hogy egy egészséges szervezet, mint az enyém, csak megbirkózik egy vírussal! Már ha kifekszem. Úgyhogy semmi vész. Van otthon néhány olvasásra váró könyv, nem fogok unatkozni.


Everyone keeps talking about the flue issue lately.
I am not sure about the whole thing. There are so many pros and cons going around.
Ok, I can understand that people with a week immune system should get the vaccination. But the hysteria around the whole thing seems a little exaggerated to me. Even medical doctors don’t agree on the subject.
What upsets me is the business side of it. A little while back people would buy anything if they were told enough that they should eat this and that yogurt or wear this and that brand of jeans and you’ll be happy and beautiful. Now people don’t buy this garbage anymore, partially due to the economic situation. But all that money still must come out of their pockets somehow. So what’s the new trick? The flue! Either you buy the vaccination or you’ll die miserably. And since nobody likes to die, people run and get the vaccination for the whole family, thinking better safe than sorry.
So I really don’t know. I am not intending to die either, I still have a lot to do in this life. So I counting on my immune system and hope that a healthy body like mine will be able to handle a virus. And if I get it, I’ll stay in bed. There are many books on my shelf waiting to be read, so no worries.

3 comments:

  1. "Az orvosok véleménye is megoszlik, ha jól tudom."
    Azt hiszem nem jól tudod! Az orvosok véleménye nem oszlik meg, azt javasolják, mindenki oltsa be magát. Mégha erős is a szervezeted és megbirkózik a virussal, mások, akiknek gyengébb a szervezete, megkaphatják tőled.
    A te dolgod, ha nem oltod be magadat, de mi lesz ha valakit befolyásol az írásod, nem oltja be magát és baja lesz?
    Ne haragudj, hogy ezt így őszintén megmondtam, de azt hiszem, nekünk író embereknek, felelősen kell viselkednünk. Igaz barátsággal, Avri

    ReplyDelete
  2. Pedig megoszlik! Ezen kívül nem mondtam senkinek, hogy ne oltassa be magát, sőt, nem is utaltam rá. Szerintem mindenki döntse el maga. A gond inkább az, amikor valaki beteg de nem marad otthon, nem kúrálja magát, hanem az utcán / metró / iskolában / munkahelyen tömegeket képes megfertőzni. Meg az, hogy sokaknál nem szokás a kézmosás, és köhögnek meg prüszkölnek és mindent összetapogatnak.

    ReplyDelete
  3. Talán ez a pozitív következménye ennek az influenza járványnak, hogy az embereket higiénára nevelik és miután egy kis hisztéria van, talán meg is hallgatják az egészségügyi hatóságok tanácsait.
    Amire utaltam az volt, hogy amit írsz befolyásolhatja az olvasókat.
    Sabat salom és szép hétvégét kívánok!

    ReplyDelete