Friday, September 22, 2006

Shana Tovah - A gut gebentcht Yohr - Buék

בס"ד



WISHING EVERYONE A BLESSED YEAR,
KSIVA VECHASIMA TOVAH!



BOLDOGSÁGOT, ÖRÖMET, JÓ EGÉSZSÉGET,
ÉS MINDEN JÓT KÍVÁNOK AZ ÚJ ÉVRE!
KSIVA VECHASIMA TOVAH!

7 comments:

  1. Anonymous2:33 PM

    A rozsdás böki egy kés, úgy mondja az ember a nyakára mutatva: ide a rozsdás bökőt (bökit), ami azt jelenti, hogy "szúrjatok nyakon, ha nem lesz igazam, abban, amit mondok".
    Példa: "Ide a rozsdás bökőt, ha ebből a lányból nem lesz orvos!"

    De tényleg nem komoly, még senkit semláttam rozsdás bökővel a nyakában temetni.
    Lólábfi
    (Horgász SC)

    ReplyDelete
  2. Hát ez rendkívül érdekes.
    Ki gondolta volna.
    És te ki vagy?
    És hogy jön ez ide, pont a Shana Tovah bejegyzéshez, ami egyébként hamarosan megint időszerű lesz?

    ReplyDelete
  3. Anonymous10:03 AM

    Talán úgy jön ide, hogy ugyanezen a lapon fenn olvastam egy pici eszmefuttatást, aminek az a lényege, hogy a blog írója nem tudja pontosan, hogy mit jelent, honnan ered a nagymamája által használt kifejezés.
    És azzal együtt, hogy Shana Tova lassan időszerű, szerintem jól elfért itt.
    Neked is Shana Tova and wish you gmar chatima tova, may it bring the blessings of peace to Israel,and to our people everywhere.

    Bye
    Lólábfi (Horgász SC)

    ReplyDelete
  4. Úgy tűnik, a blog írójának oda kellene figyelnie kicsit, hogy miket irkál, mert még a végén komolyan veszik.
    Bár az is elég érdekes, hogy amikor egyenesben teszek fel kérdést, hogy ugyebár "És te ki vagy?", az valahogy elkerüli a figyelmedet (pedig kíváncsi lennék rá), viszont amikor nincs is kérdés, mint pl. a rozsdás böki ügyben folytatott pici eszmefuttatás esetében, arra meg lám-lám, sikerül válaszolnod.
    Mindenesetre neked is ktiva v'chatima tova, kellemes horgászást és további olvasgatást kívánok az új évre.

    ReplyDelete
  5. Anonymous3:51 PM

    Nem egészen világos számomra, hogy miért vagy ilyen harciasan gyanakvó, mert semmiféle éle nem volt annak, amit írtam. Véletlenül tévedtem az oldalra a Google-ból. Ha valamiről kérdést teszel fel nyilvánosan, és nyilvánosan nem tudsz rá válaszolni, szerintem segítő szándékkal teszi valaki, ha elmondja. Bocsánat, hogy komolyan vettem.
    A saját nevem egyébként a Lólábfi (Horgász SC) - ez egy anagramma. Csak tedd sorrendbe a betűket és hozzájutsz ahhoz,ami a személyimben van. Mit szeretnél még tudni? 55 éves vagyok, férfi, és Magyarországon élek - minek ennél többet tudni?
    Viszont igazán érdekel, hogy kihámozod-e a nevem az anagrammából? Van kedved játszani? Adok még egy másikat hozzá: "Forgács hisz lóbál"
    Pls, ne sértődj meg, most sem vezet semmilyen rossz szándék és ha nincs kedved hozzá, természetesen nem titok a nevem.
    Egy segítséget adok. Egy vezeték, két keresztnév.
    Lólábfi

    ReplyDelete
  6. Na ez már igen! Ezt szeretem!
    Hát persze hogy van kedvem; játszani mindig!
    Íme a megfejtés(Huh, vagy inkább ne írjam ide nyilvánosan? majd szólsz ha nem akarod, és akkor leveszem, jó? bár ahogy én megfejtettem, úgy bárki más is megfejtheti... na szóval): Fisch László Gábor. Vagy Gábor László?
    Ügyes anagramma. Szeretem az anagrammákat. Főiskolás korom óta nem kaptam ilyen feladványt (akkor szoktunk egymásnak ilyesmit feladni), úgyhogy köszönöm!
    Szóval nem vagyok ám én se harcias, se gyanakvó, csak szeretem tudni, kivel "beszélgetek". Most már tudom. Akinek anagramma a neve, az előtt fel a kalappal. :-)

    ReplyDelete
  7. Anonymous5:47 PM

    Gábor László, igen. :-) nagyon szeretem egyébként, egy költő barátom találta ki nekem, ajándékba kaptam tőle egy születésnapomra. Örülök, hogy szent a béke, mert kissé tüskésnek éreztem a felém írt szavaidat.
    Lólábfi

    ReplyDelete